Kasza gryczana palona (ekologiczna)

Polskie smaki!
  • Pochodzenie: Kraje Azjatyckie
  • Baza wiedzy: Gryka zwyczajna (Fagopyrum esculentum) należy do rodziny rdestowatych. To jedna z wartościowszych roślin zbożowych uprawianych przez człowieka. Grykę uprawiano już od 4 tysięcy lat w górskich rejonach północnych Indii, Chinach, na Półwyspie Koreańskim, Japonii, Azji Środkowej, Mongolii, Iranie, Zakaukaziu, następnie w Europie, Ameryce Północnej, a obecnie w Afryce. Gryka jest uważana za jedną z najlepszych roślin miododajnych. Jest hodowana na terenie niemal całego kraju, dlatego też miód gryczany możemy spotkać w pasiekach w całej Polsce.

Właściwości wspomagające zdrowie

Pomóż sobie i najbliższym

Baza wiedzy: Kasza gryczana jest doskonałym źródłem białka, zawiera go od 10 do 16 proc. Jest to białko bardzo dobrze przyswajalne. Wartość białka kaszy jest podobna do wartości białka roślin strączkowych i jest bogate w aminokwasy (lizynę i tryptofan), których organizm sam nie wytwarza. Bogactwo kaszy to witaminy: B1, B2, P i PP (dobre dla układu nerwowego) oraz duża ilość soli mineralnych, takich jak wapń, fosfor, magnez, które podnoszą odporność, a także żelazo, nikiel, kobalt, miedź, cynk, bor oraz jod. Kasza gryczana nie zakwasza organizmu w przeciwieństwie do innych kasz. Nie zawiera glutenu, więc mogą ją jadać osoby będące na diecie bezglutenowej.

  • NA NERWY
  • NA ODPORNOŚĆ
  • NA ODCHUDZANIE
ZACZNIJ WSPOMAGANIE I KUP NASZ PRODUKT! PRZEJDŹ DO SKLEPU

Warto wiedzieć

Co zyskujesz spożywając naszą kaszę
  • UTRZYMUJESZ WAGĘ CIAŁA

PROMOCJA

NEWSLETTER

NASZA SPOŁECZNOŚĆ

Przyłącz się do nas! Polub! Bądź zdrowy! Pij soki od zaraz!

Czy wiesz, że...?

Pijąc soki owocowe bądź warzywne wydłużasz swoje życie o kilka lat. Szansa, że przeziębisz się zimą spada aż o 70%.