kasza kukurydziana (ekologiczna)

Polskie smaki!
  • Pochodzenie: Europa Środokowa
  • Baza wiedzy: Kasza kukurydziana - produkt spożywczy uzyskiwany z kukurydzy w postaci drobnego i grubego grysiku. Ma lekko gorzkawy smak. Kaszę kukurydzianą dodaje się do gulaszów, zup. Przyrządza się z niej zapiekanki - dobrze komponuje się z cebulą i żółtym serem. Jest bardzo popularna w Ameryce Południowej i Środkowej - w kuchni meksykańskiej wypieka się z niej tortille. W kuchni włoskiej przyrządza się z niej polentę, a w kuchni rumuńskiej - mamałygę.

Właściwości wspomagające zdrowie

Pomóż sobie i najbliższym

Baza wiedzy: Kasza kukurydziana jest pełna witamin (A, B, E, B1, PP), minerałów (magnez, potas, fosfor), mikroelementów (selen, kobalt) i pierwiastków śladowych niezbędnych dla zdrowia. Jest też bogatym źródłem białka i błonnika, tak pożądanych w dietach odchudzających. Zawiera betakaroten, który nadaje skórze piękny, brzoskwiniowy odcień i jest mocnym przeciwutleniaczem. Kasza kukurydziana zapobiega więc nowotworom oraz dba o zachowanie młodości skóry. Duża zawartość żelaza predysponuje ją dla osób osłabionych i cierpiących na niedokrwistość, wzmacnia odporność organizmu i chroni go przed drobnoustrojami. Z uwagi na dużą wartość odżywczą i łatwostrawność, polecana jest osobom starszym. Kaszka kukurydziana z mlekiem to idealne panaceum na niemowlęce zaparcia.

  • DLA MŁODEJ SKÓRY
  • DLA ŻOŁĄDKA
  • NA NOWOTWORY
  • NA ODPORNOŚĆ
ZACZNIJ WSPOMAGANIE I KUP NASZ PRODUKT! PRZEJDŹ DO SKLEPU

Warto wiedzieć

Co zyskujesz spożywając naszą kaszę
  • MŁODOŚĆ SKÓRY

PROMOCJA

NEWSLETTER

NASZA SPOŁECZNOŚĆ

Przyłącz się do nas! Polub! Bądź zdrowy! Pij soki od zaraz!

Czy wiesz, że...?

Pijąc soki owocowe bądź warzywne wydłużasz swoje życie o kilka lat. Szansa, że przeziębisz się zimą spada aż o 70%.