Kasza orkiszowa (ekologiczna)

Polskie smaki!
  • Pochodzenie: Europa Środokowa
  • Baza wiedzy: Prozdrowotne właściwości orkiszu były znane od dawna, jednak przez ostatnie 20 lat ten gatunek zboża był raczej zapomniany. Pszenica orkisz, zwyczajowo nazywana szpelcem lub orkiszem, gatunek zboża należący do rodzaju pszenica (rodzina wiechlinowatych). Popularna w średniowieczu, obecnie rzadko uprawiana. Osiąga od 50 cm do 150 cm wysokości. Orkiszem nazywa się także jęczmień dwurzędowy (Hordeum distichon).

Właściwości wspomagające zdrowie

Pomóż sobie i najbliższym

Baza wiedzy: Kasza orkiszowa jest termicznie ciepła i doskonale ogrzewa oraz wzmacnia energetycznie nasz układ pokarmowy. Szczególnie żołądek i śledzionę. Orkisz ma również dobre działanie oczyszczające. Ten węglowodan złożony ma zdolność tworzenia w przewodzie pokarmowym lepkich żeli odpornych na działanie enzymów trawiennych. Powlekają one szczelnie śluzówkę przewodu pokarmowego i działają na jelita jak płynny opatrunek. Jest to źródło błonnika, żelaza, wapnia, cynku i potasu oraz witamin z grupy B i PP. Dojrzały orkisz to także źródło kwasu krzemowego.

  • DLA ŻOŁĄDKA
  • NA OCZYSZCZENIE ORGANIZMU
  • NA REGENERACJĘ
  • DLA WZMOCNIENIA NARZĄDÓW
ZACZNIJ WSPOMAGANIE I KUP NASZ PRODUKT! PRZEJDŹ DO SKLEPU

Warto wiedzieć

Co zyskujesz spożywając naszą kaszę
  • REGENERACJĘ NARZĄDÓW

PROMOCJA

NEWSLETTER

NASZA SPOŁECZNOŚĆ

Przyłącz się do nas! Polub! Bądź zdrowy! Pij soki od zaraz!

Czy wiesz, że...?

Pijąc soki owocowe bądź warzywne wydłużasz swoje życie o kilka lat. Szansa, że przeziębisz się zimą spada aż o 70%.