Len brązowy (ekologiczny)

Prozdrowotne ziarno!
  • Pochodzenie: Basen Morza Śródziemnego
  • Baza wiedzy: Dodawany do sałatek, surówek podnosi ich walory. Wykorzystywany jest do wypieku pieczywa oraz ciast., len jest niezwykle ważnym suplementem diety, uzupełnia dietę o lignany i błonnik. Lignany to fitohormony, których siemię lniane zawiera przeciętnie 700 razy więcej niż inne produkty roślinne.

Właściwości wspomagające zdrowie

Pomóż sobie i najbliższym

Baza wiedzy: Obecnie do celów kulinarnych wykorzystuje się nie tylko całe nasiona lnu, ale również wytłaczany z nich olej i siemię lniane odtłuszczone mielone. Jest ono cenione m.in. ze względu na wysoką zawartość białka i wysoką zawartość błonnika. O wyjątkowych zaletach lnu decydują jego nasiona, tzw. siemię lniane. Len przeciwdziała zaparciom i wspomaga odchudzanie. Związki śluzowe zawarte w nasionach lnu łagodząc wrzody, pomagają w trawieniu resztek pokarmowych. Len mielony jest też dobrym środkiem przeciwkaszlowym, wykorzystywanym zwłaszcza w zapaleniu oskrzeli, pomaga także w chorobach skórnych, leczeniu oparzeń oraz odmrożeń.

  • DLA ŻOŁĄDKA
  • NA ODCHUDZANIE
  • NA ZAKWASZENIE
  • DLA SKÓRY
ZACZNIJ WSPOMAGANIE I KUP NASZ PRODUKT! PRZEJDŹ DO SKLEPU

Warto wiedzieć

Co zyskujesz spożywając nasz len
  • ZDROWY ŻOŁĄDEK

PROMOCJA

NEWSLETTER

NASZA SPOŁECZNOŚĆ

Przyłącz się do nas! Polub! Bądź zdrowy! Pij soki od zaraz!

Czy wiesz, że...?

Pijąc soki owocowe bądź warzywne wydłużasz swoje życie o kilka lat. Szansa, że przeziębisz się zimą spada aż o 70%.