Mąka gryczana (ekologiczna)

Unikalny produkt!
  • Pochodzenie: Europa
  • Baza wiedzy: Otrzymywana z ekologicznych nasion gryki jest ceniona wśród Europejczyków. Dodanie mąki gryczanej np. do wypieku chleba, zwiększy jego wartości odżywcze, przedłuży trwałość, obniży indeks glikemiczny oraz wzbogaci smak. Mąka gryczana używana jest do produkcji makaronów, naleśników, ciast oraz blinów.

Właściwości wspomagające zdrowie

Pomóż sobie i najbliższym

Baza wiedzy: Gryka nie zawiera glutenu, natomiast posiada dobrze ujednolicone pod względem składu aminokwasowego białka, które wykazują działanie obniżające poziom cholesterolu we krwi oraz zapobiegają tworzeniu się kamieni nerkowych. Poprawia pracę przewodu pokarmowego oraz obniża poziom cukru we krwi. Zawartość fenoli sprawia, iż gryka jest rośliną prozdrowotną. Substancje te przejawiają działanie przeciwzapalne, przeciwmiażdżycowe oraz korzystnie wpływają na układ krążenia, wzmacniając ściany naczyń krwionośnych i redukując ciśnienie tętnicze. Ponadto, gryka zawiera błonnik, magnez, potas, sód, miedź, wapń i selen oraz witaminy z grupy B.

  • NA CHOLESTEROL
  • PRZECIW MIAŻDŻYCY
  • NA CIŚNIENIE
  • NA KRĄŻENIE KRWI
ZACZNIJ WSPOMAGANIE I KUP NASZ PRODUKT! PRZEJDŹ DO SKLEPU

Warto wiedzieć

Co zyskujesz spożywając naszą mąkę
  • ZDROWY UKŁAD KRWIONOŚNY

PROMOCJA

NEWSLETTER

NASZA SPOŁECZNOŚĆ

Przyłącz się do nas! Polub! Bądź zdrowy! Pij soki od zaraz!

Czy wiesz, że...?

Pijąc soki owocowe bądź warzywne wydłużasz swoje życie o kilka lat. Szansa, że przeziębisz się zimą spada aż o 70%.