Mąka kokosowa (ekologiczna)

Zdrowe pieczenie!
  • Pochodzenie: Azja
  • Baza wiedzy: Mąka ma łagodny zapach i smak kokosa. Jest dość lekka i zawiera dużo powietrza, w związku z tym nadaje się do wypieków takich jak muffinki, naleśniki i ciasta. Można używać jej tak jak innych mąk zbożowych np. do wypieków. Nadaje się do jedzenia na surowo np. jako dodatek do płatków śniadaniowych albo koktajlu owocowego.

Warto wiedzieć

Co zyskujesz spożywając naszą mąkę

Baza wiedzy: Mąka kokosowa jest uzyskana ze stałych części wnętrza orzecha kokosowego, zmielonych na bardzo drobny proszek. Jest produktem bezglutenowym. Zachowuje dużą ilość zdrowych tłuszczów kokosa, cenionych przez entuzjastów zdrowego żywienia. Z uwagi na dużą zawartość błonnika mąka kokosowa ma delikatny wpływ na poziom cukru we krwi. Dzięki temu jest idealnym produktem dla diabetyków. Nie zawiera białek glutenu, lecz występują w nim inne białka. W 100 g mąki kokosowej znajduje się 19,3 g białka, czyli 38% naszego zalecanego dziennego spożycia . W konsekwencji, mąka kokosowa jest cennym składnikiem posiłków dla kulturystów, wegan lub wegetarian, gdyż białko jest potrzebne do naprawy i budowy nowych komórek.
Należy pamiętać, że mąka kokosowa jest o wiele bardziej chłonna niż inne mąki , dlatego potrawa z jej użyciem będzie wymagała dodania większej ilości płynu. Powinno przechowywać się ją, w zamkniętym pojemniku, żeby nie pochłaniała wilgoci z otoczenia i nie zepsuła się.

  • DLA KOMÓREK
  • DLA ŻOŁĄDKA
  • DLA DIABETYKÓW
ZACZNIJ WSPOMAGANIE I KUP NASZ PRODUKT! PRZEJDŹ DO SKLEPU

Właściwości wspomagające zdrowie

Pomóż sobie i najbliższym
  • CENNE TŁUSZCZE

PROMOCJA

NEWSLETTER

NASZA SPOŁECZNOŚĆ

Przyłącz się do nas! Polub! Bądź zdrowy! Pij soki od zaraz!

Czy wiesz, że...?

Pijąc soki owocowe bądź warzywne wydłużasz swoje życie o kilka lat. Szansa, że przeziębisz się zimą spada aż o 70%.