Mąka lniana (ekologiczna)

Zdrowe pieczenie!
  • Pochodzenie: Bliski Wschód
  • Baza wiedzy: Mąka z siemienia lnianego zastępuje w kuchni mąkę pszenną. Wykorzystywana jest do produkcji ciast, tortów, herbatników, pierogów, naleśników. Mąka z siemienia lnianego stosowana jest również jako posypka oraz panierka do mięs.

Warto wiedzieć

Co zyskujesz spożywając naszą mąkę

Baza wiedzy: Mąka z siemienia lnianego powstaje w wyniku stopniowego rozdrabniania czyli przemiału surowych oraz nieprażonych ziaren siemienia lnianego. Proces zachodzi najczęściej w temperaturze 40 stopni C. Dzięki temu mąka z siemienia lnianego zachowuje cenne witaminy, minerały oraz enzymy. Siemię lniane znane jest przede wszystkim z dobroczynnego działania w chorobie wrzodowej. Siemię jest też dobrym środkiem przeciwkaszlowym, skutecznym zwłaszcza w zapaleniu oskrzeli, ale pomaga także w chorobach skórnych, leczeniu oparzeń i odmrożeń. przyspiesza regenerację naskórka i błon śluzowych, ale najbardziej ceniony jest za to, że obniża poziom lipidów i cukru we krwi.

  • DLA ŻOŁĄDKA
  • DLA REGENERACJI NASKÓRKA
  • DLA PRAWIDŁOWEGO CIŚNIENIA WE KRWI
ZACZNIJ WSPOMAGANIE I KUP NASZ PRODUKT! PRZEJDŹ DO SKLEPU

Właściwości wspomagające zdrowie

Pomóż sobie i najbliższym
  • ZDROWA SKÓRA

PROMOCJA

NEWSLETTER

NASZA SPOŁECZNOŚĆ

Przyłącz się do nas! Polub! Bądź zdrowy! Pij soki od zaraz!

Czy wiesz, że...?

Pijąc soki owocowe bądź warzywne wydłużasz swoje życie o kilka lat. Szansa, że przeziębisz się zimą spada aż o 70%.