Mąka łubinowa (ekologiczna)

Zdrowe pieczenie!
  • Pochodzenie: Azja
  • Baza wiedzy: Jest lekko słona, ma strukturę ziarenek przypominającą mąkę kukurydzianą. Mąka łubinowa służy do wyrobu chleba, ciastek, makaronów, chrupek, sosów. Jest składnikiem wędlin. Służy, jako baza do przygotowywania potraw dla wegetarian. Przyrządzając potrawy z mąką łubinową należy pamiętać o dodaniu większej ilości płynów.

Warto wiedzieć

Co zyskujesz spożywając naszą mąkę

Baza wiedzy: Wyprodukowana jest z nasion łubina wąskolistnego. Zawiera ok 30% białka, ok 10% tłuszczów i dużo błonnika. Białko łubinu wykazuje właściwości podobne do białka soi. Jednak w odróżnieniu do niej nie jest modyfikowana genetycznie. Podstawową jej zaletą jest fakt, że nie zawiera glutenu. Może być zatem stosowana przez osoby cierpiące na celiakię. Obniża poziom cholesterolu oraz ciśnienie tętnicze. Mąka łubinowa ma niezwykle niski indeks glikemiczny, równy 15. Obniża poziom glukozy, więc polecana jest dla diabetyków. Zmniejsza ryzyko chorób serca.

  • DLA SERCA
  • DLA ŻOŁĄDKA
  • DLA DIABETYKÓW
ZACZNIJ WSPOMAGANIE I KUP NASZ PRODUKT! PRZEJDŹ DO SKLEPU

Właściwości wspomagające zdrowie

Pomóż sobie i najbliższym
  • NIŻSZY POZIOM CUKRU WE KRWI

PROMOCJA

NEWSLETTER

NASZA SPOŁECZNOŚĆ

Przyłącz się do nas! Polub! Bądź zdrowy! Pij soki od zaraz!

Czy wiesz, że...?

Pijąc soki owocowe bądź warzywne wydłużasz swoje życie o kilka lat. Szansa, że przeziębisz się zimą spada aż o 70%.