Mąka orkiszowa razowa (ekologiczna)

Zdrowe pieczenie!
  • Pochodzenie: Europa
  • Baza wiedzy: Mąka orkiszowa o przemiale 1850 bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami powodując lekkość wypieków. Chleb wypieczony z mąki orkiszowej ma delikatniejszy, lekko orzechowy smak. Poleca się ją do zagęszczania pasztetów warzywnych i strączkowych oraz do wyrobu makaronu razowego.

Warto wiedzieć

Co zyskujesz spożywając naszą mąkę

Baza wiedzy: Mąka orkiszowa graham 1850 pełnoziarnista wytwarzana jest tradycyjnymi metodami. Nie zawiera żadnych dodatków i polepszaczy. Dzięki niewielkiemu przetworzeniu zawiera całe bogactwo ziarna orkiszu. Ziarna orkiszu mają w swoim składzie więcej białka (ok 15 % ) niż ziarno pszenicy zwyczajnej. Jest także bogatsze w lepiej przyswajalny gluten. Zawiera dużo cynku, miedzi i selenu oraz witamin A, E i D. Gatunek ten jest również bogatym źródłem błonnika pokarmowego.

  • DLA KOŚCI
  • DLA ŻOŁĄDKA
  • NA NADKWASOTĘ
ZACZNIJ WSPOMAGANIE I KUP NASZ PRODUKT! PRZEJDŹ DO SKLEPU

Właściwości wspomagające zdrowie

Pomóż sobie i najbliższym
  • LEKKOŚĆ W ŻOŁĄDKU

PROMOCJA

NEWSLETTER

NASZA SPOŁECZNOŚĆ

Przyłącz się do nas! Polub! Bądź zdrowy! Pij soki od zaraz!

Czy wiesz, że...?

Pijąc soki owocowe bądź warzywne wydłużasz swoje życie o kilka lat. Szansa, że przeziębisz się zimą spada aż o 70%.