Mąka ryżowa (ekologiczna)

Zdrowe pieczenie!
  • Pochodzenie: Azja
  • Baza wiedzy: Mąka ryżowa znajduje bardzo szerokie zastosowanie. Jest składnikiem pieczywa i papieru ryżowego. Możemy ją użyć do wypieku ciast, przyrządzania placków i naleśników. W kuchni azjatyckiej stosuje się ją powszechnie do zagęszczania zup i sosów, jak również do przyrządzania deserów.

Warto wiedzieć

Co zyskujesz spożywając naszą mąkę

Baza wiedzy: Mąka ryżowa powstaje z ziaren ryżu w skutek mielenia całych lub oczyszczonych ziaren. Mąka pozyskiwana z ryżu jest mniej kaloryczna od tej otrzymywanej z pszenicy. Tym samym przygotowane z niej produkty będą lżejsze i zdrowsze. Nie zawiera glutenu, więc może być stosowana przez osoby cierpiące na jego nietolerancje. Sprawdza się w diecie lekkostrawnej. Doskonale służy alergikom, gdyż nie wywołuje żadnych uczuleń. Mąka ryżowa bogata jest w wiele składników korzystnych dla naszego zdrowia. Spożywając ją dostarczamy do organizmu: błonnik, mangan i magnez. Jest w niej fosfor i wszystkie witaminy z grupy B. Ponadto nie odnajdziemy w niej cholesterolu.

  • DLA ŻOŁĄDKA
  • NA ALERGIE
  • LEKKIE KALORIE
ZACZNIJ WSPOMAGANIE I KUP NASZ PRODUKT! PRZEJDŹ DO SKLEPU

Właściwości wspomagające zdrowie

Pomóż sobie i najbliższym
  • BEZPIECZNIE PRZY ALERGIACH

PROMOCJA

NEWSLETTER

NASZA SPOŁECZNOŚĆ

Przyłącz się do nas! Polub! Bądź zdrowy! Pij soki od zaraz!

Czy wiesz, że...?

Pijąc soki owocowe bądź warzywne wydłużasz swoje życie o kilka lat. Szansa, że przeziębisz się zimą spada aż o 70%.