Mąka z amarantusa (ekologiczna)

Zdrowe pieczenie!
  • Pochodzenie: Azja
  • Baza wiedzy: Mąkę z amarantusa wykorzystuje się do ciast, ciasteczek, naleśników (słodkich i wytrawnych), racuchów, makaronów, wytwarzania płatków. W wypiekach, które nie muszą wyrosnąć można użyć samej mąki amarantusowej. Natomiast w tych ?rosnących?, jak chleb, trzeba ją zmieszać z inną mąką . Mąka amarantusowa nadaje wypiekom lekko orzechowy posmak.

Warto wiedzieć

Co zyskujesz spożywając naszą mąkę

Baza wiedzy: Amarantus jest jedną z najstarszych roślin uprawnych. Mąka z nasion amarantusa charakteryzuje się wysoką wartością odżywczą oraz dietetyczną. Zawiera ok. 17% wartościowego białka. Zawarty w mące tłuszcz około 8% jest bogaty w niezbędne kwasy tłuszczowe. Mąka z amarantusa jest bogata w żelazo, wapń i magnez. Zawartość żelaza jest 5 - krotnie wyższa niż w mące z pszenicy. Mąka z amarantusa ma wiele właściwości leczniczych: niweluje zły cholesterol LDL. Zawiera w swoim składzie skwalen opóźniający procesy starzenia się organizmu. Zawiera dwukrotnie więcej błonnika niż otręby, co sprzyja utrzymaniu prawidłowej wagi. Jest produktem bezglutenowym związku z tym , może być cennym składnikiem diety chorych na celiakię.

  • NA CHOLESTEROL
  • DLA ŻOŁĄDKA
  • DLA ZACHOWANIA MŁODOŚCI
ZACZNIJ WSPOMAGANIE I KUP NASZ PRODUKT! PRZEJDŹ DO SKLEPU

Właściwości wspomagające zdrowie

Pomóż sobie i najbliższym
  • DŁUŻSZA MŁODOŚĆ

PROMOCJA

NEWSLETTER

NASZA SPOŁECZNOŚĆ

Przyłącz się do nas! Polub! Bądź zdrowy! Pij soki od zaraz!

Czy wiesz, że...?

Pijąc soki owocowe bądź warzywne wydłużasz swoje życie o kilka lat. Szansa, że przeziębisz się zimą spada aż o 70%.