Makaron pszenny wstążka gruba (ekologiczny)

Dobry dla żołądka!
  • Pochodzenie: Polska
  • Baza wiedzy: Makaron pszenny wyprodukowany jest z najlepszej jakości surowców. Makaron podczas gotowania nie skleja się, jest sprężysty i zachowuje swój oryginalny kształt. Makarony pszenne pod najróżniejszą postacią są stałym gościem na stołach prawie wszystkich ludzi na świecie. Ich szerokie zastosowanie, wyśmienity smak oraz szybki sposób przygotowania stawiają go na piedestale, jako jeden z najpopularniejszych produktów spożywczych. Jako półprodukt wymaga specjalnej termicznej obróbki i w zależności od formy gotuje się go od kliku do kilkunastu minut. Najlepiej smakuje al dente. Makarony należą do głównych źródeł węglowodanów w diecie człowieka.
    Makaron pszenny stanowi podstawę niektórych dań, lub może być traktowany, jako dodatek np. do zup, zapiekanek, sałatek, sosów. Idealnie komponuje się z mięsem, warzywami oraz serami.

Właściwości wspomagające zdrowie

Pomóż sobie i najbliższym

Baza wiedzy: Ziarna pszenicy oprócz dużej ilości skrobi zawierają najwięcej białka i glutenu ze wszystkich gatunków zbóż. Dostarczają także organizmowi: estrogeny, ryboflawinę, tiaminę, niacynę, karoten, tokoferol. Pszenica działa leczniczo przy bezsenności, nerwicach i problemach związanych z menopauzą. Stymuluje także wzrost i masę ciała, dlatego zalecana jest dzieciom. Dodatkowo jest silnym czynnikiem odtruwającym organizm z toksyn, które odkładają się w wątrobie.

  • ODTRUWA ORGANIZM
  • STYMULUJE WZROST U DZIECI
  • DOBRY NA NERWICĘ
  • ZASTRZYK ENERGII
ZACZNIJ WSPOMAGANIE I KUP NASZ PRODUKT! PRZEJDŹ DO SKLEPU

Warto wiedzieć

Co zyskujesz spożywając nasz makaron
  • USUWA TOKSYNY Z ORGANIZMU

PROMOCJA

NEWSLETTER

NASZA SPOŁECZNOŚĆ

Przyłącz się do nas! Polub! Bądź zdrowy! Pij soki od zaraz!

Czy wiesz, że...?

Pijąc soki owocowe bądź warzywne wydłużasz swoje życie o kilka lat. Szansa, że przeziębisz się zimą spada aż o 70%.