Pasztet sojowy z lubczykiem

Lekki i puszysty!
  • Pochodzenie: Rzym
  • Baza wiedzy: Pasztet sojowy jest smarowidłem wytworzonym ze zmielonych ziaren soi. Można go łączyć z różnorodnymi składnikami, takimi jak - pomidory, grzyby, zioła, czosnek, lubczyk. Po zmieszaniu go z którymś z dodatków uzyskujemy bardziej wyrazisty smak naszego smarowidła. Już w starożytnym Rzymie, kupcy skupowali od azjatyckich przewoźników duże ilości soi by przyrządzać różnego rodzaju smarowidła na stół cesarza. Pasztety były stosowane również przez nadwornych medyków w diecie wrażliwego żołądka. Podawane były rannym wojownikom, przywożonym z pola bitwy. Dzisiaj pasztet sojowy jest jednym z najważniejszych produktów w jadłospisie wegan.

Właściwości wspomagające zdrowie

Pomóż sobie i najbliższym

Baza wiedzy: Ze względu na to, iż główny prym wiedzie soja w tego rodzaju pasztetach, właściwości jakie są przypisywane, pochodzą właśnie od tego surowca. Spożywanie soi obniża stężenie cholesterolu. Nawet częściowa rezygnacja z mięsa na rzecz produktów sojowych zmniejsza spożycie tłuszczów nasyconych, w tym cholesterolu oraz zwiększa udział błonnika w diecie. Wpływa to korzystnie na obniżenie stężenia LDL. Zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób serca. Wspomaga obniżenie cukru we krwi. Łagodzi objawy menopauzy. Głównie zapobiega tzw. uderzeniom gorąca. Jest to możliwe dzięki fitoestrogenom, mającym podobne działanie do estrogenów. Zwiększa gęstość mineralną kości. Ze względu na swoją lekkostrawność produkty sojowe mogą być stosowane w diecie wrażliwego żołądka.

  • ŁAGODZI OBJAWY MENOPAUZY
  • OBNIŻA CHOLESTEROL
  • OBNIŻA POZIOM CUKRU WE KRWI
  • KORZYSTNIE WPŁYWA NA KOŚCI
ZACZNIJ WSPOMAGANIE I KUP NASZ PRODUKT! PRZEJDŹ DO SKLEPU

Warto wiedzieć

Co zyskujesz spożywając nasz pasztet
  • REGULUJESZ LDL

PROMOCJA

NEWSLETTER

NASZA SPOŁECZNOŚĆ

Przyłącz się do nas! Polub! Bądź zdrowy! Pij soki od zaraz!

Czy wiesz, że...?

Pijąc soki owocowe bądź warzywne wydłużasz swoje życie o kilka lat. Szansa, że przeziębisz się zimą spada aż o 70%.