Płatki kukurydziane (ekologiczne)

Polskie smaki!
  • Pochodzenie: Europa
  • Baza wiedzy: Płatki kukurydziane zostały wynalezione pod koniec XIX wieku. Adwentyści Dnia Siódmego eksperymentowali ze zbożem w celu promocji wegetariańskiej diety. Głównie pszenicą, owsem, ryżem i jęczmieniem. Dzisiaj to popularny posiłek śniadaniowy, głównie ze względu na krótki czas przygotowywania oraz pożywność. Zaliczany do zdrowej żywności (pod warunkiem, że nie zawiera dużej ilości cukru i innych kalorycznych dodatków). Niemal zawsze spożywane z mlekiem, czasem na sucho.

Właściwości wspomagające zdrowie

Pomóż sobie i najbliższym

Baza wiedzy: Wszelkie właściwości wspomagające zdrowie w przypadku płatków kukurydzianych, pochodzą od samego źródła czyli zboża kukurydzy.
Najważniejszym składnikiem płatków kukurydzianych jest selen wraz z witaminą E i beta-karotenem. Te 3 składniki bronią nas przed działaniem wolnych rodników, zwiększają odporność i przedłużają młodość. Luteina pomaga chronić plamkę żółtą oka przed zwyrodnieniem, co szczególnie jest ważne w diecie dzieci i młodzieży dorastającej. Płatki w połączeniu z mlekiem lub jogurtem stanowią idealne zapotrzebowanie na białko, wapń oraz aminokwasy. W takim też połączeniu średnia porcja idealnie uzupełnia zapotrzebowanie na składniki wzmacniające kości.

  • DLA WZROKU
  • NA ODPORNOŚĆ
  • DLA ODMŁODZENIA
ZACZNIJ WSPOMAGANIE I KUP NASZ PRODUKT! PRZEJDŹ DO SKLEPU

Warto wiedzieć

Co zyskujesz spożywając nasze płatki
  • OCHRONĘ WZROKU

PROMOCJA

NEWSLETTER

NASZA SPOŁECZNOŚĆ

Przyłącz się do nas! Polub! Bądź zdrowy! Pij soki od zaraz!

Czy wiesz, że...?

Pijąc soki owocowe bądź warzywne wydłużasz swoje życie o kilka lat. Szansa, że przeziębisz się zimą spada aż o 70%.