Soczewica czerwona (ekologiczna)

Pożywna dawka zdrowia!
  • Pochodzenie: Europa
  • Baza wiedzy: Soczewicę czerwoną można spożywać, jako samodzielne danie, jest także doskonałym dodatkiem do wielu potraw wegetariańskich, np. pierogów, hummusu , sałatek lub pasztetów.

Właściwości wspomagające zdrowie

Pomóż sobie i najbliższym

Baza wiedzy: Soczewica ma wiele wartości odżywczych, przede wszystkim zawiera dużo białka, które może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego. Dlatego jest tak lubiana przez wegan. Jest także bardzo bogatym źródłem ważnego dla serca potasu i potrzebnego w ciąży kwasu foliowego. Soczewica, podobnie jak inne rośliny strączkowe, jest skarbnicą wielu składników odżywczych. Posiada, również taniny ? związki mogące chronić organizm przed nowotworami. Białko soczewicy, zaraz po białku soi, jest najlepiej przyswajalnym przez organizm białkiem pochodzenia roślinnego- 85 proc.

  • DLA CIĄŻY
  • DLA SERCA
  • DLA KOŚCI
  • NA NOWOTWORY
ZACZNIJ WSPOMAGANIE I KUP NASZ PRODUKT! PRZEJDŹ DO SKLEPU

Warto wiedzieć

Co zyskujesz spożywając naszą soczewicę
  • WSPARCIE W CIĄŻY

PROMOCJA

NEWSLETTER

NASZA SPOŁECZNOŚĆ

Przyłącz się do nas! Polub! Bądź zdrowy! Pij soki od zaraz!

Czy wiesz, że...?

Pijąc soki owocowe bądź warzywne wydłużasz swoje życie o kilka lat. Szansa, że przeziębisz się zimą spada aż o 70%.