Soja (ekologiczna)

Źródło białka!
  • Pochodzenie: Azja
  • Baza wiedzy: Soja znana jest od setek lat. Ostatnio wraca do łask za sprawą trwającej mody na wegetarianizm. Najpierw podbiła Amerykę, by teraz pojawiać się na europejskich stołach. Również w Polsce coraz częściej spożywamy tę rośliną. I słusznie, gdyż zawiera pełnowartościowe białko, witaminy i sole mineralne.

Właściwości wspomagające zdrowie

Pomóż sobie i najbliższym

Baza wiedzy: Nasiona soi charakteryzują się dużą zawartością potasu, bo zawierają go aż 2132 mg. Ponadto w soi znajdziemy 240 mg wapnia, 743 mg fosforu, 216 mg magnezu, 8,9 mg żelaza, 0,78 mg witaminy E, 0,69 mg tiaminy (witamina B1), 0,189 mg ryboflawiny (witamina B2) oraz 1,18 mg niacyny (witamina PP).
Obniża stężenie cholesterolu. Nawet częściowa rezygnacja z mięsa na rzecz produktów sojowych zmniejsza spożycie tłuszczów nasyconych, w tym cholesterolu oraz zwiększa udział błonnika w diecie. Wpływa to korzystnie na obniżenie stężenia LDL. Zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób serca. Wspomaga obniżenie cukru we krwi. Łagodzi objawy menopauzy. Głównie zapobiega tzw. uderzeniom gorąca. Jest to możliwe dzięki fitoestrogenom, mającym podobne działanie do estrogenów. Zwiększa gęstość mineralną kości.

  • ŁAGODZI OBJAWY MENOPAUZY
  • OBNIŻA CHOLESTEROL
  • OBNIŻA POZIOM CUKRU WE KRWI
  • KORZYSTNIE WPŁYWA NA KOŚCI
ZACZNIJ WSPOMAGANIE I KUP NASZ PRODUKT! PRZEJDŹ DO SKLEPU

Warto wiedzieć

Co zyskujesz spożywając naszą soję
  • REGULUJESZ LDL

PROMOCJA

NEWSLETTER

NASZA SPOŁECZNOŚĆ

Przyłącz się do nas! Polub! Bądź zdrowy! Pij soki od zaraz!

Czy wiesz, że...?

Pijąc soki owocowe bądź warzywne wydłużasz swoje życie o kilka lat. Szansa, że przeziębisz się zimą spada aż o 70%.